Valdībā atbalsta precizējumus 2021.-2027.gada ES fondu programmā pirms iesniegšanas EK

Otrdien, 21.jūnijā, Ministru kabineta (MK) sēdē tika apstiprināti precizējumi Eiropas Savienības (ES) kohēzijas politikas programmā 2021.-2027.gadam, lai to oficiāli tālāk iesniegtu apstiprināšanai Eiropas Komisijā (EK).

Programma konceptuāli valdībā tika atbalstīta pagājušā gada novembrī, vienlaikus lemjot par neformālu konsultāciju turpināšanu ar EK. Attiecīgi būtiskākie programmā veiktie precizējumi iziet no konsultācijām ar EK atbildīgajiem dienestiem un paredz pārstrukturēt transporta nozares investīcijas, lielāku finansējumu novirzot zaļai un ilgtspējīgai transporta infrastruktūrai, kā arī paredzēt papildu finansējumu deinstitucionalizācijas infrastruktūras attīstībai. Tāpat programmā veikti arī precizējumi, lai tā atbilstu EK noteiktajām prasībām attiecībā uz programmas saturu un tvērumu.

Programma paredz vairāk nekā 4,7 miljardu eiro ES fondu investīcijas nākamajā plānošanas periodā, un tā definē ES fondu investīciju principus, sasniedzamos rezultātus un atbalsta jomas.

Pilnu ziņu skatīt Finanšu ministrijas mājaslapā: https://www.fm.gov.lv/lv/jaunums/valdiba-atbalsta-precizejumus-2021-2027-gada-es-fondu-programma-pirms-iesniegsanas-ek.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment