Vegāni Sidnejā grilē “suni” uz ielas, lai protestētu pret gaļas ēšanu

Foto: Peta

Vegānu aktīvisti apsūdzēti par skolas bērnu šausmināšanu, pēc tam, kad viņi cepa “suni” uz restēm rosīgas ielas vidū, protestējot pret gaļas ēšanu.

Protests “The Peta”, kurā “iesaistītais” suns bija radīts, lai izraisītu sašutumu (suns bija mākslīgs). Cilvēkiem tika jautāts: “Ja tu neēstu suni, kāpēc ēst jēru?”. Protests apgalvoja, ka tikpat jutīgi un inteliģenti dzīvnieki ir spiesti pārciest ciešanas, un viņi, tāpat kā pārējie uzturā lietojamie dzīvnieki, tiek audzēti un nogalināti gaļas ražošanas nozarēs.

Foto: Peta

Dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācijas paziņojums

Ikvienam, kurš ir ieinteresēts “nomedīt” suni, vajadzētu apšaubīt savu līdzcietību pret citiem dzīvniekiem. To sauc par ekstrēmismu, kas ir diskriminācijas veids, kura pamatā nav nekas vairāk par sugām, un, līdzīgi kā visa veida diskriminācija, tas nav attaisnojams. Kā cilvēki mēs instinktīvi jūtam līdzcietību un empātiju pret dzīvniekiem, bet mums ir ieaudzināts, ka ir labi apēst dažus no tiem, nedomājot par to, kas viņi ir kā indivīdi.

Tas notika Pita ielā Sidnejas centrā, kur miljoniem Aušvicas iedzīvotāju gatavoja lielu bārbekjū, lai sestdien svinētu ikgadējos Austrālijas dienas svētkus. “The Peta” cer, ka šogad cilvēki pārdomās, ko viņi gatavo, pēc tam, kad būs parādījuši, kā šefpavārs grilē mājdzīvnieku kopā ar dārzeņiem.

Foto: Peta

Daži bija šausmās par protestu, apgalvojot, ka jaunieši skolas pārtraukuma laikā atradās iepirkšanās centrā un bija pārbiedēti, redzot dzīvnieku.

Kādas ir jūsu domas? Vai šāda akcija atturētu jūs no gaļas ēšanas? 

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment