VIDEO: Skumji par to, no kā nākas taisīt ligzdas gulbjiem Amsterdamā

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāds aculiecinieks Amsterdamā  pie kanāla iemūžinājis gulbju pāri, kuri izmisīgi cenšas uztaisīt ligzdu no tuvumā esošajiem atkritumiem, jo citu materiālu viņiem nav. 

Toto Wanje savā “Facebook” profilā ievietojis šo pavisam skumjo skatu, kurā redzams, kā gulbis izmisīgi vāc atkritumus sev apkārt, veidojot no tiem ligzdu. Video redzams, ka atkritumu kaudzē zem gulbja guļ olas. Putns cenšas izglābt savus bērnus, iekārtot tos izveidotajā atkritumu ligzdā.

Pats Toto Wanje video aprakstā raksta:

“Gulbis veido savu ligzdu no atkritumiem pie Amsterdamas kanāla. šī ir skumja pasaule, ko esam izveidojuši priekš dzīvniekiem ?”.

 

Jāpiekrīt, ka skats ir ļoti skumjš un liek pārdomāt vēl vairāk pasaules piesārņotību un cilvēku neapdomību, taču video komentētāju viedokļi atšķiras. Skumji, bet ir arī tādi, kas pasmejas rakstot: “Šis ir tik burvīgi, viņa šķiro.”

Citi komentētāji raksta, ka tā vietā, lai skumtu un dusmotos, nepieciešams iziet ārā, paņemt savus bērnus, papīrgroza maisus un doties ārā vai uz pludmali, lai savāktu atkritumus un iemācītu bērniem kā pasargāt un mīlēt dabu.

Viens no komentētājiem apgalvo, ka tas nevar būt Amsterdamā, jo tur ļoti domā par to, lai daba netiktu piesārņota, taču kāda sieviete apgāž šo faktu, ievietojot vēl vienu pierādījumu tam, ka konkrēti pie šī kanāla atkritumi netie vākti. Bildē redzama pīle ar mazuļiem, kas izveidojusi ligzdu no plastmasa. Viņa raksta:

“Šo  es uzņēmu pie Amsterdamas kanāla 2017. gada jūnijā. Pīlēni plastmasa ligzdā. Tas bija saplēsts plastmasas materiāls, kā tās lietiņas, kas tura kastes”. (Pēc foto, šķiet, ka tie varētu būt savilcēji).

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment