VIDEO: Iemūžināts brīdis, kad zibens izgaismots tornado iznīcina pilsētu apokaliptiskās vētras laikā

Šis ir brīdis, kad ārpusē stāvēja drosmīga mājas īpašniece un nofilmēja milzīgu, slepkavojošu tornado, ko apgaismoja zibens uzliesmojumi. Video, ko uzņēma Džeklina Morrova, tver visu virpuļa šausminošo spēku, fonā skanot gaudojošam vējam un spēcīgiem pērkona dārdiem.

Apmēram 40 sekunžu laikā Morrova ieraudzīja virpuli tālumā, un video ir dzirdams, kā viņa noelšas tornado milzīgā lieluma dēļ. Tas sagrāva Misūri galvaspilsētu Džefersonu trešdienas, 22.05., vakarā. Līdz šim ir ziņas, ka bojā gājuši trīs cilvēki.

FOTO: Chris Higgins via AP

Džefersonas pilsētas policijas leitnants Deivids Viljamss sacīja, ka trīs kvadrātjūdžu attālumā no pilsētas esot “piedzimis” virpuļviesulis, kas iznīcinājis ēkas, pārrāvis elektrolīnijas un apgāzis automašīnas.

FOTO: AP
FOTO: AP
FOTO: AP

Amatpersonas ir ieteikušas darbiniekiem, kas nedarbojas glābšanas dienestos, ceturtdien palikt mājās un nedoties uz darbu, kā arī ieteikušas nesākt darbu, kamēr energodarbinieki nav pārbaudījuši izpostītās elektropārvades līnijas.

Fox News meteorologs Dženīsa Dīna teica, ka tornado uzradās īsi pirms pusnakts, šis pulksteņlaiks bija īpaši bīstams, jo daudzi cilvēki jau bija devušies gulēt. Viņa teica:

 

“Problēma ir tā, ka tornado parādījās brīdī, kad cilvēki gulēja. Un tāpēc mēs cilvēkiem sakām, lai viņu Nacionālās okeānu un atmosfēras administrācijas (NOAA) laikapstākļu radio ir ieslēgts. Ja elektrība izdzisīs, cilvēki gulēs, vismaz jums būs iespēja zināt, vai jūsu rajonā ir kāds tornado brīdinājums.”

 

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment