VIDEO: Pērtiķi kliedz sāpēs – tiek nofilmēts video, kā vācu laboratorijā eksperimentē ar dzīvniekiem

FOTO: Cruelty Free International/CE

Šis briesmīgais video materiāls un attēli uzņemti kādā vācu laboratorijā. Kadros redzams, kā dzīvnieki tiek spīdzināti ar metāla siksnām un dzīves apstākļiem sīkos krātiņos. Šo nepieņemamo situāciju atklāja dzīvnieku tiesību aktīvisti, kas pēc tam arī aicināja Eiropas Savienību un Apvienoto Karalisti mainīt tiesību aktus.

Laboratorijā, kas atrodas pilsētā Mienebuttel, Lejassaksijā, ir pērtiķi, suņi un kaķi, kas pēc toksicitātes pārbaudes tur pat asiņo un mirst. Slepenais darbinieks, kas iestādē sāka darbu, lai atklātu šīs šausmas, filmēja notiekošo Farmakoloģijas un Toksiskās terapijas laboratorijā LPT. Toksikoloģijas testi veikti uz bīgliem, kaķiem, pērtiķiem un trušiem.

FOTO: Cruelty Free International/CE

Slepenais strādnieks stāstīja, ka dzīvnieki tiek turēti šausmīgos apstākļos. Bīgliem atkārtoti tika rīklē grūstas caurules, ievadot caur tām kapsulas, kā rezultātā suņi pēc eksperimentiem tika atstāti ciešanās un asiņodami.

Frederiks Müllns no dzīvnieku aizsardzības organizācijas Soko Tierschutz sacīja:

 

“Dzīvnieki joprojām vicināja savas astes pat brīdī, kad viņi tika vesti nogalināt, suņi bija izmisuši pēc kontakta ar cilvēku. Vissliktāko attieksmi saņēma pērtiķi. Makaku šķirne ir neliela, salīdzinoši gaiši primāti, kurus bieži izmanto dzīvnieku eksperimentiem LPT laboratorijā. Tie tiek turēti mazos būros. Daudziem dzīvniekiem rodas kompulsīvas tendences un ir redzami nepārtraukti griežoties ap savu asi.”

 

Fotoattēlos redzami pērtiķi, kuriem galvas atrodas balstos un visi ir piesprādzēti rindās pie sienas. Video redzams, kā tie izmisīgi cenšas izmukt. Pēc slepenā darbinieka aktīvista teiktā, pret dzīvniekiem ar vardarbību izturas tie strādnieki, kas nav profesionāli apmācīti dzīvnieku aprūpētāji.

FOTO: Cruelty Free International/CE
FOTO: Cruelty Free International/CEN

Nākošajā lappusē skaties video

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment