VIDEO: Pērtiķi kliedz sāpēs – tiek nofilmēts video, kā vācu laboratorijā eksperimentē ar dzīvniekiem

Kaķiem atkārtoti tiek veiktas 13 injekcijas dienā. Tās veic neprofesionāļi, kas arī pēc tam atstāj kaķus mocīties.

Dzīvnieku aktīvisti ir ziņojuši par šo lietu un šobrīd notiek izmeklēšana. Aktīvisti arī uzskata, ka dzīvnieku aizstāvības likumi Vācijā nav pietiekoši bargi un aicina varasiestādes tam pievērst pastiprinātāku uzmanību.

LPT ir ģimenes īpašumā esoša līgumtestēšanas laboratorija, kas veic toksicitātes testus farmācijas, rūpniecības un agroķīmijas uzņēmumiem no visas pasaules, lai izpildītu valdību un pārvaldes iestāžu prasības.

Saskaņā ar organizāciju “Cruelty Free International”:

 

“Toksicitātes pārbaude ietver dzīvnieku saindēšanos, lai noskaidrotu, cik daudz ar kādu ķīmisko vielu vai zālēm var nodarīt nopietnu kaitējumu, tādējādi mēģinot izmērīt, cik liela ir “nekaitīga” deva cilvēkam. Dzīvniekiem tiek injicēti, iebaroti vai likti ieelpot pieaugošu daudzumu vielu, lai mērītu toksisko iedarbību, kas var būt smaga, izraisot vemšanu, iekšēju asiņošanu, elpošanas diskomfortu, drudzi, svara zudumu, letarģiju, ādas problēmas, orgānu mazspēju un pat nāvi. Anestēzijas līdzekļi vai sāpju mazināšana netiek nodrošināta.”

 

FOTO: Cruelty Free International/CE

Mišela Theva, Cruelty Free International” izpilddirektore, sacīja: 

“Mūsu izmeklēšana ir atklājusi šausminošas dzīvnieku ciešanas, neadekvātu aprūpi, sliktu praksi un Eiropas un Vācijas tiesības aktu pārkāpumus. Mēs aicinām slēgt LPT. Mēs arī aicinām veikt visaptverošu pārskatu par dzīvnieku izmantošanu normatīvās toksicitātes testos Eiropā, tostarp Apvienotajā Karalistē. Katra izmeklēšana katru reizi bez mitas rāda līdzīgu stāstu par postu un necieņu pret likumu.”

Pati laboratorija vēl nav komentējusi publicēto video materiālu.

 

Avots: Metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment