Vīrietis, kurš pagrūda astoņgadīgo zēnu zem vilciena tika izmantots kampaņā, lai veicinātu integrāciju

FOTO: CEN/ Schweizerischen Arbeiterhilfswerks / AP

Vīrietis, kurš apsūdzēts par astoņus gadus veca zēna nogalināšanu, pagrūžot viņu zem vilciena Frankfurtē, piedalījies kampaņā, lai veicinātu veiksmīgu integrāciju. 40 gadus vecais Habte Araja ir oriģināli no Eritrejas, bet dzīvo Šveicē. Viņš tika arestēts pēc tam, kad viņš, kā tika apgalvots, pagrūda bērnu un viņa 40 gadus veso māti Frankfurtes Centrālajā stacijā.

Trīs bērnu tēvs tiek apsūdzēts arī par kādas citas, 78 gadus vecas sievietes pagrūšanu, kurai izdevies noturēties kājās, nenokrītos ICE (ledus) vilciena priekšā. Pēc tam viņš aizbēga no notikuma vietas, bet viņu notvēra citi pasažieri, kas viņu aizturēja, līdz ļaundaris tika arestēts.

2017. gadā Araja bija redzams Šveices Strādnieku palīdzības aģentūras reklāmas bukletā un citēts, ka viņam patīk “gandrīz viss par Šveici”.

FOTO: CEN/ Schweizerischen Arbeiterhilfswerks
FOTO: DPA

Viņš turpināja:

“Kad es pirmo reizi atnācu, komunikācija valodas dēļ bija apgrūtināta. Bet tā vairs nav. Man patīk tas, ka šeit visiem palīdz neatkarīgi no tā, vai viņi ir bagāti vai nabagi. Es gribu labāku un vieglāku dzīvi saviem bērniem nekā man.”

 

Nākošajā lappusē uzzini, ko ir noskaidrojusi policija

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment