Zelenskis ieceļ prezidenta administrācijas locekļus, viens no tiem ir viņa TV studijas izpilddirektors, producents un scenārists

FOTO: © Sputnik / Стрингер

Ukrainas jaunais prezidents Volodimirs Zelenskis iecēlis prezidenta administrācijas locekļus, kuras vadībā strādās arī viņa televīzijas producentu studijas scenārists un izpilddirektors.

Kā vēsta ukraiņu ziņu portāls Kyiv Post, ar otrdienas, 21.maija, rīkojumu par prezidenta administrācijas vadītāju iecelts jurists Andrijs Bohdans. Jaunais administrācijas vadītājs žurnālistiem skaidroja šādi:

 

“Zelenskis uzskata, ka šo amatu ir jāieņem cilvēkam no viņa tuvākā loka, kam viņš uzticas.”

 

Pirms ievēlēšanas Ukrainas prezidenta amatā Zelenskis bija televīzijas zvaigzne seriālā «Tautas kalps» un citos raidījumos, ko veidoja viņa paša dibinātā televīzijas producentu studija Kvartal 95.

No šīs studijas darbinieku loka prezidenta kancelejas vadībā amatus ieņēmuši:

scenārists, viens no «Tautas kalpa» autoriem Jurijs Kosķuks iecelts par kancelejas vietnieku;

Kvartal 95 izpilddirektors Serhijs Trofimovs iecelts par prezidenta kancelejas pirmo vietnieku.

Inaugurācijā atlaiž parlamentu

BNN jau vēstīja, ka Volodimira Zelenska inaugurācija notikusi pirmdien, 20.maijā, Kijevā, Ukrainas Augstākās Radas sēžu zālē.

Jau pirmajā uzrunā pēc amata zvēresta došanas 41 gadu vecais prezidents, kuram nav iepriekšējas politiskas pieredzes, paziņojis par Augstākās Radas esošā sasaukuma atlaišanu.

Viņš arī izteicis aicinājumu Ukrainas valdības ministriem atkāpties no amata. Parlamenta deputāti savukārt aicināti pieņemt likumus par deputāta imunitātes atcelšanu un kriminālatbildības paredzēšanu par nelikumīgi iegūtu bagātību. Zelenskis arī norādījis, ka līdz parlamenta ārkārtas vēlēšanām ir divi mēneši.

Jaunais Ukrainas prezidents līdztekus rosinājis parlamentāriešus atbrīvot no amata Ukrainas Drošības dienesta vadītāju, ģenerālprokuroru un aizsardzības ministru. Ukrainas prezidents uzrunā sacīja:

 

“Lai to izdarītu, jums būs divi mēneši. Dariet to. Noņemiet no sevis visas medaļas. Šie būs diezgan labi punkti parlamenta ārkārtas vēlēšanām. Es atlaižu Augstākās Radas astoto sasaukumu.”

Avots: BNN.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment