Ziedotāji un celtnieki nesnauž – saziedots teju miljards eiro Parīzes Dievmātes katedrāles atjaunošanai

Foto: Lana Sator

Parīzes Dievmātes katedrāles ugunsgrēks ir bijis liels pārdzīvojums visai pasaulei, un šobrīd jau ir saziedots teju miljards eiro. Ir novērojams, ka arī celtnieki sākuši rosīties katedrāles apkārtnē.

Šorīt, 17.04., novērots, ka pie katedrāles atrodas milzīgs celtnis un pievesti kokmateriāli, ziņo portāls TVNET.

Otrdienas, 16.04., vakarā Francijas prezidents Emanuels Makrons sniedza uzrunu, kuras laikā solīja, ka Dievnams tiks atjaunots pilnībā 5 gadu laikā un tas būšot vēl skaistāks.

Kā jau iepriekš tika ziņots, franču miljardieri sacentās par to, kurš noziedos lielāku summu. Tieši ar viņu, citu ārvalstu uzņēmēju, kompāniju, pašvaldību un citu ticīgo un nevienaldzīgo cilvēku palīdzību ir saziedota 880 miljonu eiro lielā naudas summa, lai pasaule pieredzētu slavenās katedrāles atdzimšanu.

Foto: Lana Sator
Foto: Lana Sator

Starp ziedotājiem ir zīmolu grupa “Kering”, kompānija “Apple”, kosmētikas grupa “L’Oreal” un tās dibinātāji Betankūru ģimene un vēl daudzi citi.

Lielo postu Parīzes Dievmātes katedrālei liesmas nodarījušas pirmdienas, 15.04., vakarā, iznīcinot jumtu un citas būvdetaļas, kā piemēram, ugunsgrēka dēļ sabruka katedrāles torņa 93 metrus augstā smaile. Ugunsdzēsējiem tomēr izdevās glābt būves akmens pamatstruktūru, kas ir gandrīz 850 gadus sena.

Portāls TVNET raksta, ka varasiestādes uzskata, ka ugunsgrēks izcēlies netīšām.

Avots: tvnet.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment