10 – gadīgu meiteni sagūstīja ISIS, viņa palika stāvoklī pēc tam, kad 100 vīrieši meiteni izvaroja

Foto: ABACA/PA Images

Pēc Islāma valsts kaujinieku gūstiem, desmit gadīgās meitenes krustmāte apgalvoja, ka meitene ir palikusi stāvoklī.

Marwa Khedra tagad ir pazudis pēc tam, kad viņu 2014. gadā sagrāba teroristu grupa kā daļu no viņu masveida genocīda pret Jazidī tautu, kas ir minoritātes grupa, kuru vajā ISIS.

Viņa tika nolaupīta, kad grupa iebrauca viņas ciemā Sinjaras reģionā Irākā un barbariski uzbruka viņas ģimenei un kaimiņiem.

Vīrieši tika apglabāti dzīvi, kamēr sievietes un meitenes tika aizvestas uz citu rajonu valsts ziemeļos, kur viņus sadalīja pēc vecuma. Visas tās, kas jaunākas par 20 gadiem, aizveda vecākie ISIS kaujinieki, lai viņas nežēlīgi, ļaunprātīgi izmantotu par seksa verdzenēm.

Ziada Avdala, bijusī skolotāja, kura nodrošina drošas mājas Jazidī cilvēkiem, kas bēg no ISIS, runāja par desmit gadus vecās Marwas briesmīgo likteni, sakot: “Ir daudz tādu meiteņu kā viņa. Nav tikai briesmīgi, ka viņa ir stāvoklī – šīs jaunietes, iespējams, pirms dzemdībām izvarojuši 100 vīrieši,” viņa pastāstīja Mail On Sunday.

Marwas tante, kas nosaukta tikai kā Mahdja un kurai tikko izdevies aizbēgt no Baghuz ISIS sagūstījuma, teica, ka pēdējo reizi viņa redzējusi savu brāļameitu atrodamies Hadan tuvu esošajā tirgū, kur viņa dzīvojusi. Pēc tam meiteni aizveda uz Raqqa galvaspilsētu.

Foto: ABACA/PA Images

Par spīti savam maigajam vecumam, mazā meitene pēc vairākiem mēnešiem redzēja, ka viņa ir stāvoklī, teica tante. Mahdja un viņas meitas, kuras ir vecumā no 8 līdz 9 gadiem, ir starp 6500 Jazidiem, kurus ISIS bija sagūstījis, jo viņi atspēkoja savu ticību.

Mahdja stāsta šausminošus stāstus par tiem laikiem, kad viņa bijusi piespiesta būt verdzībā, apprecējusies un bija spiesta redzēt, kā viņas meitas izvaro vecajie, ja viņas neklausīja. Viņa arī ziņoja, ka redzējusi bērnus, ko džihādistu līgavas brutāli piekāvušas ar kabeļiem, un ka viņu ēdiens tika samazināts līdz dzīvnieku atkritumiem.

“Es nezinu, cik reižu mani pārdeva,” viņa stāstīja avīzei. “Viens vīrs mani turēja tikai uz trim dienām, tad atkal pārdeva. Viņi arī divus mēnešus turēja mani zem zemes. Bija tik tumšs, ka es nevarēju pateikt vai ir diena vai nakts.”

Vismaz 3000 sieviešu un bērnu joprojām ir bez vēsts pazuduši vai viņus tur ISIS, informē ANO. Tiek uzskatīts, ka aptuveni tik pat lielu skaitu, kuri sevi uzskata par “neticīgajiem”, ir nogalinājuši kaujinieku grupējumi.

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment