100 vecāku pūlis pulcējas ārpus skolas, lai protestētu pret geju skolotāju

Foto: BPM Media

Kāds  pamatskolas skolotājs, netradicionāli orientēts, kurš vada dažādības nodarbības bērniem, sacīja, ka ir saņēmis draudus no tiem, kas aicina viņu atkāpties no amata.

Andrew Moffats ir cietis no vecākiem, kuri protestē pret viņa projektu “No Outsiders” (Nekādu Nepiederošo), kas māca bērniem par LGBTQ (lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu, homoseksuāļu) vienlīdzību un risina homofobijas problēmas skolās.

Vadītāja palīgs, kurš strādā Parkfīldas Kopienas skolā Birmingemas, galvenokārt, Musulmaņu Alum Rock rajonā, apgalvo, ka saņēmis “nejaukus ziņojumus”, kas viņam likuši justies “ļoti apdraudētam”.

Foto: BPM Media
Foto: BPM Media

“Man ir bijuši daži nejauki e-pasta ziņojumi, man ir bijuši komentāri Facebook. Esmu juties ļoti apdraudēts. Tās ir bijušas izaicinošas pāris nedēļa. Tomēr tas, kas man liek iet, ir skolas atbalsts, kas ir absolūti izcils, DfE, Ofsted un pilsētas domes atbalsts,” viņš pastāstīja BBC.

“Ir daudz cilvēku, kas atzīst, ka šis darbs ir svarīgs, un tas ir tas, pie kā ir jāturas.”

“Parkfield Community School” atrodas pārsvarā musulmaņu rajonā un šobrīd tai ir izcils reitings.

Pagājušajā nedēļā Mofats tika pakļauts 100 protestētāj lielam pūlim pie skolas vārtiem, kas sauca “saki “nē” Mofatam”.

Foto: BPM Media

Vecāki apgalvoja, ka skolotājs uzspiež savus “personīgos uzskatus” bērniem, protestētāji kliedza , ka viņi ir “jāaizsargā šajā maigajā vecumā”. Daži nesa zīmes, uz kurām bija lasāms “mans bērns mans izvēle”, “nav islamofobijas” un “saglabā mūsu bērnu nevainību un tīrību”. Petīciju kopš tā laika sācis “Parkfield Parents”, aicinot viņu atsaukt no nominācijas “Pasaules skolotāju balvai”, uz kuru viņš pērn ticis izvirzīts.

Foto: BPM Media

Petīcija apsūdz Moffata kungu “mūsu uzticības nodošanā” un apgalvo, ka viņš diskriminē bērnus, pamatojoties uz viņu reliģiju, “īstenojot savu seksuālo orientāciju un viedokli”. Moffata kungs vispirms 2014. gadā izveidoja projektu “No Outsiders”, kura mērķis ir mācīt pieņemt un svinēt daudzveidību.

Par spīti protestiem, viņš sacīja, ka ir saņēmis “plakātus un kartītes” no bērniem, kurus viņš ir mācījis, kas vēlas viņu uzmundrināt, daži no viņiem raksta “Visi ir laipni gaidīti”. “Parkfield Community School” teica, ka viņiem nav plānu mainīt savu mācīšanu.

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment