VIDEO: Maza meitene izglābta pēc iekrišanas pandas nožogojumā rezervātā

Dramatisks sižets sestdien rāda apsargu, ģērbušos sarkanā, kurš cenšas sasniegt meiteni, ar mietu, izliekdamies cauri spraugai, lai pavilktu viņu augšā mirklī, kad viņai tuvojas trīs milzīgas pandas. Atgadījums notika kādā rezervātā Ķīnas dienvidrietumos. 

Meitene iekrita, aptuveni, piecus metrus dziļā tranšejā ap pandas iežogojuma perimetru pie “Chengdu Giant Panda Breeding Research Base” , raksta Ķīnas mediji.

Par laimi, pandas šķita tikai ziņkārīgas un nemēģināja uzbrukt bērnam.

Šausmu pārņemtie apmeklētāji vēroja, kā apsargs izliecās cauri spraugai žogā, lai satvertu meitenes roku, un aizvilka viņu drošībā, par spīti tam, ka viņš šajā procesā zaudēja cepuri.

Meitene bija sēdējusi uz žoga, kas bija, apmēram, metru augsts, kad viņa atmuguriski iekrita iežogojumā, vēsta valsts raidsabiedrība CCTV.

Tiek piebilsts, ka meitene nav cietusi un incidenta iemesls joprojām tiek izmeklēts.

Pēc incidenta izpētes bāze uz izdeva atgādinājumu, lai brīdinātu apmeklētājus neignorēt drošības zīmi.

“Chengdu Giant Panda Breeding Research Base”, kas dibināta 1987. gadā, mērķis ir palielināt gigantisko pandas populāciju ar pētniecības un saglabāšanas centieniem un ar laiku atbrīvot dažus dzīvniekus atpakaļ savvaļā.

Šim valsts centram ir viena no lielākajām nebrīvē audzētu pandas kolekcijām pasaulē. Kopš 2015. gada tajā ir auguši kopumā 214 mazuļi, no kuriem daudzi nosūtīti uz zooloģiskajiem dārziem visā pasaulē.

Milzīgā panda, kas tiek uzskatīta par Ķīnas nacionālo dārgumu, tika ievietota apdraudēto sugu sarakstā 2016. gadā pēc gadiem ilgiem intensīviem saglabāšanas centieniem.

Starptautiskā dabas aizsardzības savienība (IUCN) ziņojumā norādīja, ka dzīvnieks ir klasificēts kā “neaizsargāts”, atspoguļojot tā augošo skaitu savvaļā Ķīnas dienvidos.

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment