Divgadīgas dvīnes atdala smagā, 50 stundu garā galvas operācijā, kā viņām klājas tagad?

FOTO: Great Ormond Street Hospital/PA

Ir atklājies, kas slēpjas divu siāmas dvīņu atdalīšanas operācijā. Lai atdalītu divus gadus vecās māsas Safu un Marvu Ullāhas, piecu mēnešu periodā bija vajadzīgas aptuveni 100 ārstu un vairāk nekā 50 stundas.

Operācija norisinājās Lielā Ormonda ielā (GOSH)  Londonā, tā sākās pagājušā gada oktobrī, un šī gada 11. februārī dvīnes beidzot tika atdalītas. Pirms ārsti paguva sākt, viņiem bija jāpavada mēneši pētot meiteņu smadzenes un izmantojot 3D drukāšanu, lai radītu plastiskās struktūras modeļus, ko varētu izmantot praktiskajā darbībā.

Viņi arī izmantoja VR (Virtuālo realitāti), lai izveidotu precīzu meiteņu anatomijas dublikātu, kas ļāva ķirurgiem iztēloties, kas meitenītes sagaida nākotnē.

Pirmajā operācijā viņi atbrīvojās no trim lieliem galvaskausa segmentiem, kas vēlāk tika atjaunoti starp operācijām kā stingrs rāmis, ko saturēja metāla režģis un skrūves.

FOTO: GOSH
FOTO: PA
FOTO: PA

Pēc tam ķirurgiem bija jāsasien un jānoslēdz artērijas, kas nes asinis no viena dvīņa uz otru, pirms tika izmantota mīksta medicīniskās plastmasas lapa, lai paturētu vienreiz savienotās smadzenes atsevišķi un neļautu tām atjaunoties.

Audu paplašinātāji – četri tukši plastmasas maisiņi zem ādas, kas pēc tam bija pildīti ar fizioloģisko šķīdumu, – tika izmantoti, lai izlocītu ādu, pirms meitenes beidzot tika atdalītas.

Dvīnīšu daļēji atsegtās galvas bija ietītas plastikāta plēvē, pirms tās varēja droši pārvietot uz atsevišķām operāciju zālēm, kas bija paredzētas pēdējiem procedūras posmiem.

Šķir otru lapu, lai redzētu, kā bērni izskatās tagad

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment