“FaceApp” vecumdienu izaicinājums pārņēmis visus sociālos tīklus – iOS un Android lietotājiem jābūt piesardzīgiem

Foto: FaceApp / Apple

Aplikācijas FaceApp izaicinājums ir pāršalcis sociālos medijus, kas mums visiem sniedz ieskatu, kā mēs skatīsimies savos sirmgalvju gados. FaceApp pārvērtības internetā publicējuši arī Pīrss Morgans, Marvins un Rošela Humes.

Taču bezmaksas lejupielādei paredzētajai lietotnei ir vēl draudīgāka puse, kas tās lietotājiem būtu jāzina. Neatkarīgi no tā, vai izmantojat iPhone vai Android ierīci, FaceApp apgalvo, ka, izmantojot aplikācijas pakalpojumus, tie var saglabāt lietotāja attēlus.

Saskaņā ar programmas konfidencialitātes politiku tiek apkopoti visi pakalpojumā augšupielādētie attēli. Taču tālāk ir arī norādīts, ka tas var apkopot arī citu saturu, kas ietver fotoattēlus un citus materiālus, kurus jūs publicējat no FaceApp.

Šī problēma tika atklāta pēc tam, kad kāds problēmas atklājējs vārdā Džošua Nozzi, vietnē Twitter paziņoja, ka programma mēģina augšupielādēt citus fotoattēlus no viņa bibliotēkas uz savu platformu.

“Es nezinu, vai tā ir vai nav (varbūt @chronic lietotne jau ir to analizējusi?), bet jebkurā gadījumā tas ir ārkārtīgi svarīgs atgādinājums rūpīgi padomāt, pirms piešķirt piekļuvi jebkurai lietotnei, kas var iegūtu Jūsu datus.”

 

Foto: FaceApp / Apple

Tomēr ne visi piekrita, ka programma automātiski sāk rosīties jūsu fotoattēlu bibliotēkā. Vils Strafačs savā Twitter kontā rakstīja:

 

“Izmantojot tīkla datplūsmas analizētāju, es mēģināju atkārtot to, par ko cilvēki runā ar to, ka FaceApp, iespējams, augšupielādējot jūsu kameras bibliotēkas attēlus attālos serveros, bet es neredzēju, ka tiktu veikta ziņotā darbība. ”

Nākošajā lappusē lasi, ko nosaka uzņēmuma politika

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment