Facebook uzlauzto kontu vidū, visticamāk, noplūduši arī Latvijas lietotāju dati; Lūk kā varat uzzināt, vai arī jūsu konts ir uzlauzto vidū

Lasītāji var pārbaudīt šo saiti (spied ŠEIT), lai uzzinātu, vai jūsu konts ir skarto/uzlauzto kontu vidū.

Gajs Rozens, Facebook pārstāvis, ar konferences zvana starpniecību žurnālistiem pastāstīja, ka, pēc FIB pieprasījuma, kas izmeklē šo uzbrukumu, Facebook nesniedz nekādu informāciju par to, kas ir uzbrucēji, vai to motivācija un nodomi. Tas nozīmē, ka cietušajiem lietotājiem būtu jābūt īpaši uzmanīgiem saņemot zvanus, lasot e-pastus, zvanot un saņemot cita veida saziņu.

Ņemot vērā, ka uzbrucēju rīcībā ir arī dažādi Facebook meklētāju rezultāti, atrašanās vietas reģistri, tālruņu numuri utt, tas nozīmē, ka noziedznieki var jums sūtīt ļoti personilizētas ziņas, kas var raisīt lielu interesi un tādā veidā mēģināt iegūtu jūsu paroles un pieejas citām sistēmām.

New York Times reportieris Maiks Izaks šo situāciju raksturojis vislabāk, kad Twitter nopublicēja savas domas, kurām piekrituši daudzi skartie Facebook lietotāji:

“Tas, ka viņi ir piekļuvuši manai atrašanās vietu vēsturei un meklēšanas joslas rādītājiem, ir īpaši neprātīgi,” viņš rakstīja, piebilstot: “Varu satraukties par to, ka hakeri varēs mani šantažēt ar informāciju par to, cik bieži es Facebook meklēju savas bijušās vidusskolas meiteņu vārdus”!

Lasi arī: Vīrs publicē sirdi plosošas foto no sievas un nedzimušās meitiņas bērēm, lai cīnītos pret braukšanu dzērumā un par stingrākiem likumiem

Avots: Arstechnica

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment