Iestādē, kas paredzēta bērniem ar īpašām vajadzībām, bērni piesieti pie gultām un radiatoriem

FOTO: News Article

Bosniju un Hercegovinu satricinājuši fotoattēli, kuros redzami pie radiatoriem un gultām piesieti raudoši bērni valdības psihiatriskajā slimnīcā. Darbiniece Sabina Kudika publiskoja attēlus, raksturojot situāciju kā “mūsdienu verdzību”, kurā bērniem liek pavadīt lielāko dienas daļu un nakti pazemojošos stāvokļos.

Atklājums ir izraisījis sašutumu, radot nopietnas bažas par fiziskās un garīgās veselības ietekmi, ko uz bērniem atstāj radītie dzīvošanas apstākļi iestādē “Bērnu aprūpe ar attīstības traucējumiem”.

Sabina, kas publicēja fotogrāfijas par notiekošo Pazarikā , netālu no Sarajevas, vietējo plašsaziņas līdzekļu un politiķu klātbūtnē, nesekmīgi mēģināja šo jautājumu apspriest Parlamentā. Viņa teica:

 

“Šo situāciju var saukt par mūsdienu verdzību. Institūrā ir 149 darbinieki, tostarp 27 ekonomisti un 47 slimi bērni. Naktīs strādā tikai viens aprūpētājs, kurš bieži vien ir nekvalificēts cilvēks. Šo metožu rezultātā daudziem  bēriem rodas nopietnas veselības problēmas, papildu vēl acīmredzamajai traumai, ko jūs varat redzēt.”

 

FOTO: Central European News
FOTO: Central European News

Tā nav pirmā reize, kad tiek izteiktas sūdzības par iestādi. 17. oktobrī, kad tika aktualizētas citas problēmas, vadība noraidīja kritiku. Kudika kundze turpināja:

 

“Tas nav šoks valdībai, ir sakrājusies gara rinda dokumentētu, sistemātisku krājumu par pacientu ļaunprātīgu izmantošanu. Tikai pirms diviem mēnešiem tika ļoti skaidri paziņots, ka nosacījumi Pazarikā ir ļoti apmierinoši.”

 

 

Nākošajā lappusē lasi, cik patiesībā briesmīga situācija ir iestādē

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment