Iestādē, kas paredzēta bērniem ar īpašām vajadzībām, bērni piesieti pie gultām un radiatoriem

 

FOTO: Central European News

Viņa arī apgalvoja, ka iestādē neesot bijis profesionālu psihoterapeitu, tikai pirms gada tāds tika pieņemts darbā, arī nakts maiņu nodrošina tikai viens darbinieks, kas ir neapmācīts indivīds.

Vakar, 21.11., ap 1000 cilvēku protestēja ārpus valdības ēkas Sarajevā. Demonstrācijās piedalījās vairāki vecāki, kuru bērniem ir invaliditāte, un radinieki, kuri veselības aprūpes sistēmu uzskata par nefunkcionējošu un sniedz tikai viņu bērniem ciešanas. Sabina Sunika, kurai ir 17 gadus veca meita ar Dauna sindromu, sacīja:

 

“Kad mēs nomirsim, tur nebūs nekādas sistēmas, viņi sasies visu mūsu bērnus.”

 

Aida Hrnjika, kura mājās audzina savu septiņus gadus veco dēlu, kuram ir autisms, piebilda: 

 

Valdība iestādes (īpašu vajadzību bērniem) uztver  peļņas gūšanas risinājumu. Ir ļoti redzams, ka viņi nerūpējas par bērniem.”

FOTO: Central European News

Eiropas Savienības birojs Bosnijā izdeva paziņojumu, kurā aprakstīja fotogrāfijas  šokējošas un šausminošas.  aicināja iestādes  nekavējoties rūpīgi izmeklēt šos apgalvojumus un nodrošināt ātru un pienācīgu institucionālu kontroli.

Šodien izskanējuši arvien lielāki protesti.

“Bosnijas Pārstāvju palāta” ir paziņojusi, ka  ir izveidojusi oficiālu darba grupu, lai septiņu dienu laikā pārbaudītu visas apsūdzības,  tostarp vairākus finanšu neievērošanas jautājumus.

Darba grupa nekavējoties sāks darbu un ziņos par to deputātiem.

Avots: Metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment