Izvaro un nogalina žņaudzot un sitot ar akmeni – 6 vīrieši Indijā noslepkavo 8 gadus vecu musulmaņu meitenīti

Aģentūra “Reuters” ziņo par notikumu, kas aizvadītajā gadā satrieca Indiju. Šogad 10.06. 6 vīrieši tika notiesāti par kādas 8 gadus vecas musulmaņu tautības meitenītes izvarošanu un nogalināšanu.

2018. gada janvārī notika kas prātam neaptverams un nežēlīgs – 8 gadus veco meitenīti, kas bija no musulmaņu nomadu cilts un dzīvoja Jammu un Kašmiras mežos, notiesātie vīrieši turēja ieslodzījumā kādā templī, kur nedēļu no vietas viņu seksuāli izmantoja un beigās nožņaudza un sita ar akmeni, kā rezultātā meitenīte nomira.

Kā iemesls šādai nežēlīgai rīcībai tiek minēta konkrētā musulmaņu kopiena, kurai piederējusi meitenīte – apsūdzībā sacīts, ka viņas nolaupīšana, izvarošana un nogalināšana ir pastrādāta, lai padzītu pa reģionu klejojošo musulmaņu kopienu.

Patiešām prātam neaptverami šķiet, ka šos noziegumus pastrādājuši policisti un hinduistu garīdznieks. Pēc notikušā tikai saasinājās spriedze starp reģionā dzīvojošajiem hinduistiem un musulmaņiem.

Pēc prokuratūras pieprasījuma, trīs izvarošanā un noslepkavošanā apsūdzētie vīrieši tiks sodīti ar nāvi. Pārējiem trīs no sešiem notikumā iesaistītajiem, apsūdzēti vieglākos noziegumos, kas ir pierādījumu slēpšana.

Pēc notikušā, Indija 2018. gadā tika atzīta par visbīstamāko valsti sievietēm pasaulē. Tieši tāpēc šobrīd ir ieviests likums, kas paredz sodīt ar nāvi tos, kuri izvaro meitenes, kas vēl nav sasniegušas 12 gadu vecumu.

Kopumā konkrētajā lietā bija 8 aizdomās turamie.

Viens no tiem pirmdien tika attaisnots, bet otrs ir nepilngadīgs un tiks tiesāts atsevišķi, ziņo portāls Apollo.lv.

 

Avots: Apollo.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment