Lietuvieši Londonas parkā atrod plastmasas somā ieliktu zīdaini, kas pasaulē nācis pirms nepilnas stundas

Foto: scanpix

Divi lietuvieši, kas dzīvo Londonā izglāba dzīvību kādai jaundzimušai meitenītei, kura parkā bija ielikta somā un atstāta parkā. 

Foto: Ekrānuzņēmums

Lietuviete Rima Žvaļauskiene (50) devās pastaigāties ar suni, ārā bija auksts un sniegots laiks. Kādā parkā, netālu no viņas mājām, viņa izdzirdēja kādas skaņas, kas sākotnēji viņai šķitušas pēc dzīvnieka, tāpēc viņa zvanīja savam dēlam, kurš dzīvo netālu.

Kad dēls atsteidzies pie mātes, izrādījies, ka ka plastmasas somā, ietīts baltā dvielī, skaļi raud zīdainītis, ziņo portāls jauns.lv. Rima savulaik Lietuvā strādājusi par vecmāti, tāpēc viņa neapjuka, aizskrēja pakaļ segai, kurā ietina mazo meitenīti, tikmēr dēls izsauca policiju un ātro palīdzību. Mazulīti nogādāja slimnīcā.

Foto: Ekrānuzņēmums

Mediķi ziņo, ka viņas veselības stāvoklis ir stabils, iespējams, ka meitenīte atrasta nepilnu stundu pēc dzimšanas, jo pie viņas klāt vēl ir bijusi nabassaite. Rima piebilda: “Raudāšana viņai izglāba dzīvību.”

Policija aicina atsaukties meitenītes māti vai kādu, kurš viņu pazīst, jo, iespējams, pēc dzemdībām viņai ir nepieciešama mediķu palīdzība. Viņi arī aptaujāja tuvējo māju iedzīvotājus. Kāda māte sacīja: “Viņai nevajadzēja atstāt bērnu sniegā un aukstumā, viņa būtu varējusi nolikt somu pie manām durvīm un nospiest zvana pogu.”

Gan lietuviete Rima, gan apkārtējie patiesi pārdzīvo arī par māmiņu, kura šādi rīkojusies, jo pavisam iespējams māmiņa dzemdējusi tur pat parkā.

Mediķi meitenītei devuši vārdu Romana, jo viņa atrasta Īsthemas rajonā, netālu no Londonas Romiešu ceļa, ziņo jauns.lv.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment