Mamma saka, ka deviņgadīgā meita transpersona ir “daudz laimīgāka” kā meitene, nevis puisis

Foto: Caters News Agency

Autuma bija stāstījusi vecākiem, ka vēlas kļūt par meiteni 2017. gada Lieldienu brīvdienās, un abi vecāki domāja, ka viņa vēlējusies uzspēlēt tikai lomu spēles. Taču, sapratuši, kā viņa patiesi jūtas, viņi nopirka viņai dabiska izskata parūku un sāka izmantot viņas jauno vārdu mājās.

Autuma skolā cīnījās, būdama puisis, un tieši tikšanās laikā par viņas slikto uzvedību skolotāji jautāja, vai viņa vēlētos atgriezties skolā nākamajā semestrī kā meitene. Misis Norisa un Autuma pateica “jā”, pirms skolotāji bija pabeiguši teikumu.

Tagad jauniete mammu ir apspriedušas dzimtes maiņas operāciju un cer kādu dienu sākt savu ģimeni. “Kad viņa teica, ka vēlas kādu dienu kļūt par mammu, un es viņai teicu, ka viņa nespēs dzemdēt bērnu, viņa saskuma,” teica Norisa kundze.

“Bet pēc nelielas raudāšanas viņa teica, ka viss ir kārtībā, jo viņa adoptēs visus bērnus, ko citi negrib. Kad runa ir par lieliem jautājumiem, viņa ir tik nobriedusi – viņai tik jaukā veidā spē  negatīvu pārvērst pozitīvā.”

Norisa kundze tagad ir uzrakstījusi grāmatu par transseksuāla bērna dzīvi un cer, ka tēma aptvers pasauli.

“Es domāju, ka katram ir tiesības būt tādam, kāds viņš vēlas būt. Kāpēc lai mēs teiktu, ka viņam ir jābūt šai personai?” viņa jautāja.

“Ja bērns grib būt sievišķīgs vai tēvišķīgs, tad tas ir viņu ziņā. Ja tev ir teikts, ka tas ir nepareizi, tas ir tas, par ko tu domā, bet viedokļi būtu citādi, ja šie aizspriedumi netiktu mācīti.”

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment