Mediķi no Vācijas brīdina: Baltijas jūrā atrodas cilvēka dzīvībai bīstama infekcija, konstatēts jau pirmais nāves gadījums

Vācu medijs “Gerania” ziņo par baktēriju, no kuras jāsargās visiem cilvēkiem, kas peld Baltijas jūrā. Tā var cilvēkam izraisīt retu infekciju, kas izraisa ātru ādas un muskuļaudu iznīcību. Pirmā nāve, ko izraisījusi draudīgā baktērija, konstatēta Vācijā.

Konkrēto, dzīvībai bīstamo baktēriju dēvē par Vibrio vulnificus, kas nonāk cilvēka ķermenī divos dažādos veidos: gadījumā, ja cilvēks pārtikā lieto nepietiekami apstrādātas jūras veltes vai arī peldes laikā, ja cilvēkam ir atvērta brūce un mikroorganisms ar to saskaras.

Vairumam cilvēku, kas inficējušies, ir tikai viegli slimības simptomi, taču ir konstatēti arī gadījumi, kad sekas ir dzīvībai bīstamākas vai pat nāvējošas. Citiem tie var būt dzīvību apdraudoši ādas bojājumi vai asins saindēšanās, informē portāls Apollo.lv. Pašas nopietnākās sekas ir nekrotizējošs fascīts, kas tiek uzskatīta par retu infekciju. Āda un muskuļaudi tiek ātri iznīcināti. Rezultātā cilvēks var nākties amputēt kādu ķermeņa locekli, taču pats baisākais šīs infekcijas iznākums ir nāve.

 

Nākošajā lappusē lasi, kas izraisa šīs infekcijas izplatīšanos

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment