Pasaulē vismazākais piedzimušais un izdzīvojušais mazulis (453 g) beidzot dodas mājās

Foto: Getty

Mazulītis, kas pēc dzimšanas svēra mazāk nekā klucis sviesta, beidzot ir devies mājās pēc tam, kad pavadījis savas dzīves pirmos pāris mēnešus slimnīcā.

Viņš ir mazākais jaundzimušais zēns pasaulē, kurš droši dodas prom no slimnīcas.

Jaundzimušais bija tikai 24. nedēļā pēc tam, kad viņš pārstāja augt dzemdē. Bija nepieciešams viņu laist pasaulē, lai glābtu. Zēns bija tik mazs, ka spēja iekļauties pieauguša cilvēka plaukstās.

Foto: Getty

Tagad viņš sver nedaudz vairāk par 3 kilogramiem, labi barojas un ir izrakstīts no Keio Universitātes slimnīcas Tokijā. Viņa mamma teica: “Varu tikai teikt, ka esmu laimīga, ka viņš ir izaudzis tik liels, jo godīgi sakot, nebiju pārliecināta, ka viņš spēs izdzīvot.”

Ārsts Takeshi Arimitsu, kurš ārstēja zīdaini, sacīja, ka vēlas cilvēkiem pateikt, ka “pastāv iespēja, ka mazuļi varēs atstāt slimnīcu labā veselības stāvoklī, kaut arī viņi ir piedzimuši mazi”.

Keio universitātes slimnīcā sacīja, ka, tiek uzskatīts, ka šis zēns tagad ir viens no rekordistiem- kā mazākais jaundzimušais mazulis, kurš ir izrakstīts no slimnīcas labā veselības stāvoklī.

Foto: Getty

Pirmais rekordists bija reģistrēts 2009. gadā Vācijā dzimušam zēnam, arī mazākā izdzīvojusī meitene dzimusi Vācijā 2015. gadā, liecina reģistrs. Mazāko mazuļu izdzīvošanas rādītājs zēniem ir ievērojami zemāks nekā meitenēm.

Eksperti joprojām nav īsti pārliecināti, kāpēc, lai gan ir bijušas pamatotas aizdomas, ka tas varētu būt daļēji saistīts ar lēnāku plaušu attīstību vīriešu kārtas zīdaiņiem, teica Keio slimnīca.

Mazulis izrakstīts pagājušajā nedēļā, divus mēnešus pēc viņa dzimšanas, paziņoja vietējie mediji.

Japānā ir viens no pasaulē zemākajiem zīdaiņu mirstības rādītājiem, norāda UNICEF.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment