Sākot ar 1. maiju, ir jauni būtiski satiksmes noteikumi tiem, kas brauc ar auto uz Lietuvu

Lietuvā šomēnes stājās spēkā vairākas izmaiņas Ceļu satiksmes noteikumos, un viena no galvenajām attiecas uz tālruņa lietošanu pie stūres.

Lietuvas sabiedriskais mediju portāls LRT.lt atgādina autovadītājiem, ka ir svarīgi zināt, lai izvairītos no naudas soda, braucot pa valsts autoceļiem.

Sākot ar 1. maiju, autovadītājiem ir aizliegts ar rokām lietot mobilos tālruņus, izņemot trīs gadījumus: ja transportlīdzeklis ir novietots, ja tālrunis tiek lietots brīvroku režīmā un atrodas speciālā turētājā, vai ja tālrunis tiek lietots, izmantojot transportlīdzekļa ierīci, kas uzstādīta uz stūres, multimediju sistēmā vai citā veidā, braucot. Tas ir, lai novērstu soda naudas piemērošanu.

 

Portāls vērš uzmanību, ka izņēmums attiecībā uz mobilā tālruņa lietošanu, transportlīdzeklim stāvot, nozīmē, ka ir aizliegts paņemt un lietot mobilo tālruni, pat tad, ja jūs esat apstājušies sastrēgumā vai pie sarkanā luksofora signāla, vai arī esat apstājies, lai palaistu gājējus.

Lasi arī: Ko mums nesīs 2023. gada maijs: Ba Zi detalizēta prognoze

Būtu jāņem vērā, ka katru mēnesi visā Lietuvas teritorijā notiek speciāli policijas preventīvie pasākumi, lai kontrolētu autovadītāju nesaistītas darbības, piemēram, mobilo tālruņu lietošanu bez brīvroku aprīkojuma, braucot ar transportlīdzekli.

 

Šā gada pirmajos trīs mēnešos Lietuvas policijas darbinieki ir reģistrējuši vairāk nekā 13 000 šādu pārkāpumu, no kuriem 1 000 ir veikuši ārvalstu pilsoņi, norāda LRT.lt.

 

 

Par pārkāpumiem mobilā tālruņa lietošanā var tikt piemērots naudas sods no 60 līdz 90 eiro. Ja autovadītājs tiek pieķerts otrreiz par to pašu pārkāpumu, tam var būt nopietnas sekas, piemēram, viņš var zaudēt autovadītāja apliecību uz trim mēnešiem.

 

Esiet uzmanīgi, ja neievērojat šos noteikumus, jums var piemērot naudas sodu vai pat atņemt vadītāja apliecību.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment