Šausminošs skats Peipusa ezera pludmalē, kurā jau otro nedēļu peld vērša līķis

Foto: Indrek Sarapuu / Lõuna-Eesti Postimees

Portāls “Postimees” vēsta, ka Reipenas pagastā, Peipusa ezerā iedzīvotājus jau otro nedēļu satrauc izskalots vērša līķis. Sākotnēji, kad tas bija dzīvs, tas ticis pārdots un no Igaunijas aizvests uz Krieviju, taču tagad vērsis ir atpakaļ, tikai nu jau miris. Dzīvnieka mirstīgās atliekas joprojām atrodas pludmalē, jo lietvedībā jau ilgu laiku notiek sarežģījumi. 

Kāds Reipenas pagasta iedzīvotājs izsaka bažas par radušos situāciju minot, ka “zaļie” tikai runājot, taču, kad nepieciešams rīkoties, visi pazūd vai sēž rokas klēpī salikuši:

 

“Nekārtība. Cilvēki ir sašutuši, ka “zaļie” tikai runā, bet kad nonāk līdz konkrētas problēmas risināšanai, tad visi kaut kur pazūd. Pagasta vadība un Vides aizsardzības inspekcija ir informēti, taču dzīvnieks vēl aizvien nav aizvākts. Īstās problēmas sāksies, kad laiks kļūs siltāks.”

 

Šobrīd vēl nav noskaidrots, kāpēc vērsis atrodas ezerā, taču Pārtikas un veterinārā dienesta speciālisti kopā ar PRIA reģistra palīdzību, pēc ausu birkas, noskaidrojuši, ka dzīvnieks esot ticis pārdots Igaunijā un pēc tam pārvests uz Krieviju.

Iedzīvotājs min, ka šis nav vienīgais gadījums, ka dzīvnieki cenšas pārpeldēt Peipusa ezeru, tāpēc izsaka minējumu, ka vērsis vēlējies atgriezties atpakaļ:

 

“Varbūt tam tur nav paticis, izdomājis peldēt atpakaļ uz dzimteni, bet noslīcis. Ir bijuši gadījumi, kad pa Peipusu peld arī aļņi.”

 

Kāds cits iedzīvotājs sacīja, ka situācija ir izveidojusies patiešām nepatīkama, un izsakās, ka labi vien ir, ka vienu nedēļu bijušas salnas un laikapstākļi nav lutinājuši ar siltumu, citādāk būtu vēl sliktāk,

Vides aizsardzības inspekcijas pārstāvji ziņo, ka par radušos situāciju ir informēti, taču šis gadījums esot Pārtikas un veterinārā dienesta kompetencē. Viens no dienesta speciālistiem, apskatot vērša birkas numuru apstiprināja, ka pēc šī numura ir noskaidrots tagadējais dzīvnieka īpašnieks.

 

Nākošajā lappusē lasi, kā ir atrisināta šī nepatīkamā problēma

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment