Sievietei, kas izskatījās stāvoklī, atklāja arbūza lieluma olnīcas cistu

Foto: SWNS

Leila Kaminsa, ārštata rakstniece no Bristoles, ievēroja, ka viņas vēders ir pietūcis un maigs, tāpēc šogad devās pārbaudīties. 30 gadus vecajai sievietei bija ultrasonogrāfija Bristoles Svētā Maikla slimnīcā, kas atklāja, ka viņas olnīcā aug ap 20 cm plats audzējs.

Bet, kad ārsti sāka operēt Leilu, viņi atklāja, ka viņas vēderā atradās 40 cm plata masa, kas svēra 10 mārciņas. Mediķiem nācās griezt milzonīgu caurumu viņas vēderā tikai pēc tam, kad bija sapratuši audzēja patieso lielumu.

Foto: Layla Cummins / SWNS

Leila teica, ka smagais audzējs viņai devis lielu vēderu un lika viņai just sāpes un nogurumu. Viņa teica, ka uztūkums, maza arbūza lielumā, lika viņai izskatīties grūtai. Tagad, kad Leilai audzējs ir izņemts, viņa saka, ka jūtas daudz labāk un daudz vieglāka. Leila sacīja:

“Es izskatījos stāvoklī pirms tā izņemšanas. Mani ārsti bija patiesi šokēti, jo līdz šim brīdim viņi domāja, ka tas ir uz pusi mazāks nekā patiesībā bija. Es nespēju noticēt, kad ieraudzīju, cik tas ir liels, biju tik šokēta. Tiešām priecājos, ka pat palūdzu, lai tiek uzņemta fotogrāfija.

Tas bija patiešām neērti. Es nemaz nevarēju nogulties uz vēdera. Likās, ka man sānos duras tālvadības pults. Es pilnīgi zaudēju apetīti un jutos ļoti smaga un nogurusi. Man bija sāpes, bet tās nemaz nebija sāpīgas. Tas nebija ideāli. Mans vēders izskatījās ļoti masīvs, un es nevarēju vien sagaidīt, kad tas tiks izņemts”.

Pēc pārbaudēm atklājās, ka Leilai bija olnīcu cista.

Pagājušajā mēnesī ārsti izņēma masu, labo olnīcu un olvadu, ko bija sabojājis olnīcas cistas svars. Pārbaudījumos atklājās, ka tas nav vēzis, un viņa devās mājās četras dienas pēc uzņemšanas. Leila ir atstāta ar milzīgu rētu uz vēdera.

“Man vēderā ir daudz skavu, bet tās tiks izņemtas. Cerams, ka tas labi dzīs. Tagad tas neizskatās lieliski, bet laika gaitā sadzīs. Man tika dota skaidrība par tādām lietām kā vēzis, un tas bija atvieglojums. Pārbaudēs atklājās, ka viss ir tīrs. Man joprojām ir viena pilnīgi laba un funkcionējoša olnīca. Es pati esmu veikusi pētījumus, un, lai es varētu palikt stāvoklī, var paiet mazliet ilgāks laiks, bet man vēl vajadzētu to paspēt”.

Olnīcu cista ir ar šķidrumu pildīts saks, kas parasti ir nekaitīgs un pazūd bez ārstēšanas. Taču retos gadījumos tās aug lielas un tās nepieciešams ķirurģiski novākt. Leila cer, ka tuvāko pāris nedēļu laikā pilnībā atveseļosies, un saka, ka veselības izbiedēšana devusi viņai motivāciju kļūt aktīvai.

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment