Sirdi plosošs 14 gadīgas upures pēdējais vēstījums, pirms viņa sevi nogalinājusi

Jauna, aborigēnu meitene atņēmusi sev dzīvību, jo viņa bija saņēmusi pāridarījumus no apkārtējiem.

Rošela Priora, 14 gadus vecā meitene ir viena no izsmieto meiteņu grupas, kurai divu nedēļu laikā jānogalina sevi. Viņa nomira 10. janvārī. Tikai dažas stundas pirms meitenes tēvs atrada Rošelu vannas istabā bezsamaņas stāvoklī. Viņa pēc tam tika nogādāta slimnīcā, taču deviņas dienas pēc atgadījuma viņa nomira.

 Rošela sociālajos medijos rakstīja:

Reiz, kad būšu prom, iebiedēšana un rasisms apstāsies.” Uz šo ziņu atbildēja tikai viens draugs.

Viņas māsa Kyanne (17) teica, ka viņa esot bijusi mīļa, laimīga un jautra meitene, bet meitene raizējas par terorizēsšanu skolā un draugiem, kas viņai uzgriezuši muguru.

Kyanne vietējiem medijiem stāstīja: “Viņa bija patiesi apbēdināta. Tajā bija iesaistīts rasisms — bieži vien tie bija tikai nejauši cilvēki, kas neapjēdz, ko saka.”

Māte atklāja, ka viņa nevēlējās iet uz skolu. Tomēr pēc viņas nāves citi skolēni ir izrādījuši viņai cieņu. Viens rakstīja Instagram: “Mans redzējums ir tik miglains no manām asarām… nāc atpakaļ, lūdzu!

Māte

Pēdējā dienā mēs runājām par to, kādā krāsā vajadzētu krāsot matus, un Tu domāji par… zilu vai violetu. Ja es zinātu, ka tā ir Tava pēdējā diena, es darītu visu, lai  Tevi apturētu. Atceros, ka katru reizi, kad Tev bija likstas, es Tev atkārtoju: “Es vienmēr būšu Tev blakus.” 

Šis nav pirmais gadījums, kad Austrālijā sev dzīvību atņem pusaudži, kurus skolā apceļ un izsmej. Viss aizsākās 3. janvārī, kad 15 gadus veca skolniece Kvīnslendā izdarīja pašnāvību, jo viņa tika terorizēta savas ādas krāsas dēļ.

Vēl trīs meitenes 12, 14 (Rošela) un 15 gadu vecumā no 4. līdz 10. janvārim mira arī Austrālijas rietumos, ziemeļu teritorijā un Austrālijas dienvidos. Kāds 12 gadus vecs zēns no romu tautības pašlaik ir kritiskā stāvoklī pēc tam, kad arī acīmredzot centies atņemt sev dzīvību.

Vietējā juriste Hanna Makgleida sacīja, ka pastāv saikne starp pašnāvībām izsmiešanai sabiedrībā un vardarbību ģimenē, kā arī seksuāliem uzbrukumiem bērniem. Makgleidas kundze, kas ir ANO Augstās cilvēktiesību komisijas padomniece, teica: “Pagājušajā gadā ANO (Apvienoto Nāciju Organizācija) uzsvēra vardarbības līmeni pret vietējām sievietēm un meitenēm Austrālijā un aicināja izstrādāt īpašu valsts rīcības plānu. Cilvēki, kas tiek finansēti, lai nodrošinātu pašnāvības novēršanas plānus, pienācīgi nerisina seksuālās vardarbības līmeni, ko cietušas mūsu sievietes un meitenes.”         

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment