Students nomira no apēstajiem makaroniem, kas jau piecas dienas bija atstāti uz galda

Foto: Chubbyemu/YouTube

Piecas dienas pēc spageti atlieku ēšanas, kas netika turētas ledusskapī, savā gultā tika atrasts miris jauns vīrietis.

Students, pazīstams tikai kā AJ (20 gadi), saslima ēdot makaronus, kas atradās uz galda piecas dienas pēc to pagatavošanas. Viņš tos sasildīja mikroviļņu krāsnī un apēda, pirms devās uz sportu, bet pēc pusstundas atgriezās mājās, smagi slims ar galvassāpēm, sāpēm vēderā un sliktu dūšu.

AJ vairākas stundas vēma un ap pusnakti devās gulēt, lai mēģinātu slikto dūšu izgulēt, taču viņa vecāki viņu atrada mirušu 11 stundas pēc tam, kad viņš neieradās uz koledžu Briselē. Tika konstatēts, ka viņš miris pēkšņi no pārtikas saindēšanās, ko izraisījusi bacillus cereus – sporu veidojošas baktērijas, kas rada toksīnus un var izraisīt vemšanu un caureju.

AJ ārstēja savu slimību kā regulāru saindēšanos ar pārtiku, dzerot daudz ūdens. Tomēr, kad pārtikas produktu pārbaudīja nacionālā pārtikas produktu laboratorija, atklājās, ka šīs atliekas bija tik indīgas, ka to dēļ viņa aknas sabojājās.

AJ nomira 2008. gadā. Lieta tika atklāta nesen pēc tam, kad tā parādījās ASV Klīniskās mikrobioloģijas žurnālā, un dr. Bernārs to apskatīja savā YouTube kanālā. Viņš teica: “Daudzi ēd makaronus vai kādu citu nūdeļu formu, kas ir nostāvējusi dienu vai divas, un viss ir kārtībā. Bet uzmanieties no ēdiena, kas ārpus ledusskapja atstāts ilgāk par dažām stundām. Ja ēdiens smird jocīgi, vienmēr labāk ir būt drošam un to neēst nekā apēst un nožēlot.”

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment