Vecmāti atlaiž pēc tam, kad viņa nepaziņoja priekšniekam, ka abortētais bērns bija dzimis dzīvs

Kāda vecmāte tika atlaista pēc tam, kad viņai nepateica priekšniekiem, ka zēns, kas tikko ticis abortēts, bija dzimis dzīvs.

Zēns piedzima 16 nedēļu un 4 dienu vecumā. Visas četras viņa ekstremitātes (rokas un kājas) kustējās un sirds turpināja dauzīties vēl 15 minūtes, taču vecmāte nepatiesi apgalvoja, ka tas esot bijis tikai reflekss.

“Nursing and Midwifery Council” (NMC) noklausīšanās laikā varēja dzirdēt, ka mazuļa dzīve tika pārtraukta, jo viņam bija radušies smagi ģenētiski defekti. Eksperti konstatēja, ka viņš nav varējis dzīvot, jo ir dzimis tik agrā stadijā, bet vecmātei Kellijai vajadzējis pastāstīt augstākajiem darbiniekiem par atgadījumu, kas noticis.

Viņa padomei atzinās, ka rīkojusies nepareizi. Tika konstatēts, ka viņa nav rīkojusies negodīgi pēc incidenta Medvejas jūras slimnīcā Džilingemā, Kentā.

Padome teica, ka ir svarīgi, ka viņa paziņoja par mazuļa nāvi citiem, lai varētu izdot miršanas apliecību. Būtu arī  nepieciešama palīdzība ģimenei, kuriem šobrīd ir papildu ciešanas.

Vecmāte sacīja, ka viņa izmantojusi nesaturēšanas ielikņus, lai ievīstītu mirstošo mazuli “tāpēc, ka viņa āda bija trausla un caurspīdīga”. Viņa sacīja, ka ir “nobažījusies, ka palagi un segas būs pārāk raupjas mazuļa ādai”. Kellija teica, ka mēģinājusi informēt kādu vecāko kolēģi par mazuļa dzīvības pazīmēm, taču kolēģe divas reizes ignorējusi sievietes teikto.

Otrs darbinieks noliedza, ka sarunas būtu notikušas, un NMC nostājās pret Kelliju. Pēc tam, kad viņas maiņa bija beigusies, viņa tajā pašā dienā atgriezās darbā un rūpējās par vēl vienu “augsta riska” sievieti.

Paneļdiskusijā tika stāstīts, ka viņa nav pamanījusi galvenās pazīmes, kas liecinātu par to, ka vēl nedzimušais bērns ir piedzīvojis ciešanas pirms viņš traģiski piedzima nedzīvs.

Mis Kellija pēc atstādināšanas apgalvoja, ka nemaz nevēlas atgriezties šajā vietā ārsta praksē.

Tims Manns no NMC sacīja, ka Kellija nav izrādījusi nožēlu par notikušo. Viņš teica: „Kellijas kundze nav izmantojusi šo atstādināšanas periodu, lai attaisnotu vai koriģētu savu praksi. Tāpēc komisija uzskatīja, ka ir maz ticams, ka viņa šiem nolūkiem izmantos vēl vienu atstādināšanu.” Viņi secināja, ka sabiedrības interesēs nav noteikt vēl vienu šādu periodu vecmātei, kura ir pilnībā izslēgusies no reglamentējošā procesa. Ekspertu grupa secināja, ka turpmāks apturēšanas periods nekalpotu lietderīgam mērķim jebkādos apstākļos.

“Komisija noteica, ka tagad ir jārīkojas, lai neļautu Kellijas kundzei praktizēties nākotnē, un secināja, ka vienīgā sankcija, kas pienācīgi aizsargās sabiedrību un kalpos sabiedrības interesēm, ir rīkojums par izslēgšanu, kas stāsies spēkā, kad beigsies pašreizējais atstādināšanas rīkojums. Vecmātes rīcība 2015. gadā bija pilnīgi nepieņemama, nevis augsta līmeņa aprūpe, ko mēs sagaidām no saviem darbiniekiem. Mēs vēlreiz vēlētos sirsnīgi atvainoties iesaistītajām ģimenēm. Tiklīdz mēs sākām bažīties par vecmātes praksi, mēs sākām formālu izmeklēšanu par šiem negadījumiem. Kamēr notika izmeklēšana, Kellija strādāja pastāvīgā uzraudzībā un neaplūkoja pacientus bez vecākā darbinieka klātbūtnes.”

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment