VIDEO: Valis kopā ar sardīnēm norij nirēju; vīrietis paspēj izrauties no vaļa mutes pirms tiek sagremots

Kāds Dienvidāfrikas republikas piecdesmit gadus vecs nirējs Rainers Šimpfs nonāca vaļa mutē kopā ar zivīm. Par laimi, viņš bija pietiekami pieredzējis nirējs, lai spētu atbilstoši reaģēt un rīkoties šajā situācijā, lai izdzīvotu.

Vīrietis vada uzņēmumu “Dive Expert Tours”. Uzņēmums organizē niršanas nodarbības kā profesionāļiem, tā arī amatieriem. Niršanas laikā tūristiem ir iespēja aplūkot dažādus zemūdens iemītniekus. Brīdī, kad notika negadījums, Šimpfs  kopā ar nirēju  kompāniju filmēja sardīņu nārstu Elizabetes ostā uz austrumiem no Keiptaunas, ziņo portāls Apollo.lv.

Kad jūra pēkšņi sākusi burbuļot, nirēju komanda atradusies aptuveni 40 kilometrus no krasta. Burbuļošanas vaininieks bijis valis, kurš tajā brīdī iznira no ūdens un kopā ar zivīm aprija arī Raineru.

Pieredzējušais nirējs telekanālam “Barcroft TV” stāstīja, ka jutis kā kaut kas milzīgs aizsedz gaismu, bet ar gurnu viņš sajutis tvērienu. Tajā brīdī viņš saprata, ka ir vaļa mutē un to, ka joslvalis ir gatavs iegrimt dziļumā, paraujot Šimpfu līdzi.

Rainers ar niršanu nodarbojas jau 15 gadus, tajā brīdī viņš nomierinājās un spēja izrauties no vaļa mutes.

Avots: apollo.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment