VIDEO: Zvejniekam no Bahamām nācās noraudzīties, kā viņa sieva noslīkst viesuļvētras “Dorians” laikā

FOTO: CNN

Krabju zvejniekam Hovardam Ārmstrongam no Bahamām nācās bezpalīdzīgi vērot, kā viņa sieva iet bojā augošajos plūdos, ko izraisīja viesuļvētra “Dorians”. Plūdos vīrietis zaudēja visu.

Ūdens līmenis strauji cēlās, un drīz vien tas bija līdz viņu kakliem, Ārmstongs stāstīja raidsabiedrībai CNN:

 

“Mums viss bija labi, līdz sāka celties ūdens līmenis, un visa mājas sadzīves tehnika sāka peldēt pa māju, kā piemēram veļasmašīna.”

 

Viņa sieva stāvēja uz virtuves skapīšiem, uz vienīgās vietas mājā, kur galva pieskaras griestiem. Tajā brīdī tikai viņu galvas atradās virs ūdens.

Pēc stundām ilgas gaidīšanas pārplūdušajā mājā, lai tiktu izglābti, Ārmstronga sieva pakļāvās hipotermijai un paslīdēja zem ūdens.

“Un tad es turējos pie viņas, un viņa manā acu priekšā noslīka,” viņš sacīja, apraujoties.

Kad vētra otrdien beidzot atbrīvojās no savas postošās uzturēšanas Bahamu salās, bija zināms, ka gājuši bojā septiņi cilvēki – sākot no Abako salām uz austrumiem no Lielās Bahamas -, un amatpersonas baidās, ka mirušo skaits strauji pieaugs, ja vairāk nāks gaismā  tādu ziņu kādas pavēstīja Ārmstrongs.

Ārmstrongs teica, ka tad viņš “riskējis” un aizpeldējis pie savas laivas, kas bija pietauvota turpat netālu.

“Es redzēju, ka mana laiva joprojām ir tur, un peldēju,” viņš teica.

Ārmstrongs teica, ka viņš esot dzīvojis brīvostā 58 gadus un “daudz cīnījies ar viesuļvētru”, bet nekad nav redzējis plūdus.

“Viss, kas man pieder, ir zudis,” Ārmstrongs sacīja. “Viss.”

Avots: edition.cnn.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment